duminică, 22 iunie 2008

Trei medici sanctionati pentru malpraxis opereaza in continuare

Medicii Mirela Moarcas si Cristian Radoi, de la Spitalul Universitar, sanctionati de Colegiul Medicilor Bucuresti, la sfarsitul anului trecut, pentru ca nu l-au supravegheat la nastere pe micutul Sebastian Lungu, isi practica in continuare meseria, anunta Evenimentul Zilei.

Si medicul Cezara Bucur, de la Spitalul "Panait Sarbu" din Capitala, a carei neglijenta a dus la moartea Nataliei Ionescu, sotia unui jurnalist de la "Romania libera", se bucura de acelasi privilegiu. Cei trei medici au depus contestatii la Colegiul Medicilor din Romania (CMR), ceea ce le permite sa opereze si sa asiste in continuare la nasteri.

"Medicii au dreptul sa profeseze pe durata contestatiei, deoarece exista prezumtia de nevinovatie. In SUA, durata medie de judecare este de 3 ani, in Europa, de 2 ani si jumatate, iar in Romania, de sase luni", explica Vasile Astarastoaie, presedintele CMR.

Sebastian Lungu, baietelul care a ramas cu grave sechele dupa ce mama lui nu a fost supravegheata la nastere, face in prezent kinetoterapie. "Sebastian a mai facut cateva progrese: rade spontan si plange cand i se face foame", spune Ionut Lungu, tatal baietelului.

El este revoltat ca medicii vinovati de suferinta copilului profeseaza in continuare: "Acesti medici pun in pericol viata altor pacienti, atata vreme cat in cazul lor exista suspiciunea de vinovatie. Ar trebui sa-si primeasca salariul, dar nu ar trebui lasati sa opereze", crede Ionut Lungu. Peste trei luni, Sebastian va merge la tratament intr-o clinica privata din Germania.

Niciun comentariu: