joi, 26 iunie 2008

Familia unui nou-născut care a decedat acuză medicii unui spital craiovean de incompetenţă

Scandal la maternitatea Filantropia din Craiova. O fetiţă de trei săptămâni a murit azi-noapte, iar părinţii dau vina pe medicii de gardă, pe care-i acuză că ar fi adormit şi nu au supravegheat copilul. În replică, doctorii susţin că bebeluşul era grav bolnav şi n-a putut fi salva.Familia îi acuză pe medicii Spitalului "Filantropia" din Craiova de neglijenţă, după ce fetiţa lor, de numai trei săptămâni, născut prematur, a murit. Dorina Bălan, în vârstă de 27 de ani, din Craiova, a născut pe data de 5 ianuarie două fetiţe gemene, pe Cristina-Maria, în greutate de 1.850 de grame, şi pe Ana-Gabriela, cu o greutate de 2.150 grame, ambele perfect sănătoase. Atât femeia, cât şi fetiţele au rămas în spital pentru ca micuţele să mai ia în greutate. "În data de 15 ianuarie, medicul pediatru Ştefănescu a observat că fetele au contractat un virus şi a decis să le bage la incubator. Doctora de gardă ne-a spus aseară (duminică, 27 ianuarie, n.r.) că starea de sănătate a fetelor este bună, că nu se observă nicio anomalie şi că au început să mănânce, dar de dimineaţă acea doctoră ne-a spus că fata cea mare, Cristina Maria, a decedat", a declarat tatăl micuţelor, Sorin Bălan pentru NewsIn.Tatăl fetiţelor s-a arătat extrem de afectat de declaraţia medicul de gardă care avea grijă de micuţă înainte de deces, Antonia Călugăru Ciupeanu, care a spus că Cristina-Maria a murit pentru că are un lob pulmonar exclus. "La naştere ni s-a spus că fetele sunt sănătoase, dar micuţe. Doctora Călugăru a declarat că fata mea a murit din cauza acelui lob exclus de la plămân, dar nu avea de unde să ştie dacă fata mea avea sau nu un lob exclus la plămân, întrucât nu i s-a făcut nicio radiografie. A spus asta ca să închidă gura presei, care nu cunoaşte termini de specialitate", a mai adăugat Sorin Bălan.La primele ore ale dimineţii, directorul spitalului "Filantropia", doctor Mihai Coman, a garantat că ancheta se va derula transparent. "Mâine, 29 ianuarie, o să se facă necropsia bebeluşului la Institutul de Medicină Legală, apoi vom face publice rezultatele", a declarat Mihai Coman.

Sursa: http://www.epagini.com/stiri/view/15247/38-dintre-medici-si-ar-ascunde-greselile-in-caz-de-malpraxis-potrivit-unui-studiu.html

Un comentariu:

Anonim spunea...

Păi la Filantropia au murit multe femei și mulți copii. Cumnata mea a scăpat dar nu mai poate avea copii, a fost operată din nou după un an pentru eventrație post cezariană plus infecție intra-abdominală cu stafilococ auriu și streptococ alb care i-au necrozat 20 cmp de țesut din peretele abdominal. Acum are plasă în abdomen, fibroame chirurgicale și interdicție de a mai deveni mamă. Trei femei pe care le cunosc personal au puroiat 3-4 ani prin incizia de cezariană, eliminând fire neresorbite în pusee inflamatorii și febrile. Una dintre ele este medic și a refăcut operația la București pentru a-i fi curățată incizia de ață neresorbabilă. Să vă feriți de măcelarul PAITICI PETRE, are deja nu știu câte victime! Acest spital este un focar de infecție, ar trebui bombardat și reconstruit la kilometri distanță, păcat de unii medici buni de acolo, degeaba sunt buni dacă operează în sălile ale infecte...de ceva vreme fiecare dintre ei e responsabil de trusa pe care o folosește, și le sterilizează singuri ACASĂ! Și ultimul șoc: toaleta lehuzelor se face cu pet-uri umplute cu soluție de apă cu clor! Și tot se duc inconștientele de femei să nască acolo, deși în Craiova cam toată lumea știe că în afară de Spitalul de Urgență (uneori și colo sunt probleme), nu mai ai unde să naști în altă parte, ești mai safe pe marginea drumului sau în propriul dormitor decât la Filantropia din Craiova!