luni, 23 iunie 2008

Pacientă decedată în Salvare

La câteva zile după operaţie, Ildiko Rus a murit în drum spre spital din cauza unei hemoragii puternice.O femeie în vârstă de 36 de ani a murit, miercurea trecută, din cauza unei hemoragii puternice chiar în Salvarea care o transporta din localitatea Orţişoara la Spitalul Municipal Timişoara. Ildiko Rus fusese externată cu zece zile înainte după o a doua intervenţie chirurgicală. Conducerea spitalului a solicitat efectuarea unei autopsii, iar poliţia a demarat o anchetă în acest caz.„Nu înţelege ce s-a întâmplat“ De la începutul acestui an, Ildiko Rus a fost supusă unor intervenţii chirurgicale repetate, fiind diagnosticată cu cancer genital. După cea de-a doua intervenţie, pacienta a fost trimisă acasă, dar la zece zile de la operaţie, aceasta a făcut o hemoragie puternică şi a decedat în ambulanţa care o transporta la spital. Conducerea Spitalului Municipal Timişoara a solicitat medicilor legişti efectuarea autopsiei pentru a se stabili dacă a fost sau nu vorba despre o culpă medicală. „Se va pronunţa medicina legală, deoarece este o problemă legată de actul medical în sine, care poate fi evaluată numai de medicii legişti şi analizată de Colegiul Medicilor. Doctorul Adrian Cărăbineanu, cel care a operat-o pe Ildiko Rus, este la Eforie Nord, la un congres, dar am vorbit cu el la telefon. E stresat şi nu înţelege ce s-a întâmplat“, ne-a declarat Octavian Creţu, directorul Spitalului Municipal Timişoara. Poliţiştii anchetează cazulPoliţia Timişoara a declanşat o anchetă şi a luat declaraţii de la mai multe persoane implicate în acest caz, printre care se numără şi Pantelimon Rus, soţul pacientei decedate. În funcţie de rezultatele autopsiei şi de concluziile medicilor legişti vor fi stabiliţi şi următorii paşi ai anchetei. Surse din Spitalul Municipal susţin că Ildiko Rus nu ar fi trebuit să aibă probleme după prima intervenţie chirurgicală şi că evoluţia ulterioară a sănătăţii acesteia, inclusiv după cea de-a doua operaţie suferită, ar putea fi cauzată de o culpă medicală. Potrivit directorului Octavian Creţu, medicul Adrian Cărăbineanu, cel care a operat-o pe Ildiko Rus, nu a mai avut asemenea probleme în decursul activităţii medicale.VERDICTMedici găsiţi nevinovaţiValentina Sighişoreanu s-a prezentat pe 14 iunie 2006 la Serviciul de urgenţă al Spitalului Judeţean Timişoara cu dureri abdominale. Medicii Ioan Munteanu şi Viorel Bucur i-au pus diagnosticul de nevralgie intercostală şi i-au prescris algocalmin, deşi pacienta avea ruptură de splină. Bolnava a aflat de la un alt medic despre afecţiunea reală şi a făcut plângere penală împotriva celor doi doctori. La doi ani de la declanşarea anchetei, procurorul Luminiţa Nastasiu a decis neînceperea urmării penale, fără a audia partea vătămată.

Un comentariu:

Anonim spunea...

la 1o zile de la operatie, hemoragia (prea vag, trebuie precizat tipul ei) nu are nicio legatura cu operatia efectuata pentru cancerul genital (exista multe tipuri de cancere genitale, fiecare cu evolutia si complicatiile lui caracteristice).
majoritatea articolelor de pe acest blog sunt zero din punct de vedere medical si prezinta trunchiat cazurile, din punctul de vedere al familiei sau pur si simplu pentru a atrage atentia cititorului sau a telespectatorilor