joi, 26 iunie 2008

Copil de doi ani şi jumătate, legat de pat la Spitalul de Pediatrie din Piteşti

Conducerea Autorităţii de Sănătate Publică Argeş a anunţat, joi, că va declanşa o anchetă la Spitalul de Pediatrie Piteşti, după ce un ziar local a publicat fotografia unui copil în vârstă de doi ani şi jumătate, spitalizat aici, care era legat cu o bandă de tifon prinsă de grilajul patului.
Potrivit Florinei Gheorghe, managerul Spitalului de Pediatrie Piteşti, copilul a fost internat sâmbătă cu diagnosticul de pneumonie, fiind adus de la un centru de îngrijiri speciale.
Managerul Spitalului de Pediatrie Piteşti susţine că, după apariţia fotografiei cu copilul legat de brâu cu un tifon care era prins de grilajul patului, a declanşat o anchetă internă în acest caz şi că aceasta nu a relevat nicio deficienţă.
Conform sursei citate, asistentele care îl au în îngrijire pe copil au declarat că micuţul a fost legat pentru a fi protejat şi că acesta putea să se mişte liber în pătuţ.
"Ancheta noastră nu a relevat vreo deficienţă medicală sau de îngrijire deoarece asistentele spun că procedura era menită să-l protejeze pe copil şi să-i ofere libertate de mişcare. În aceste condiţii, noi vom prezenta concluziile noastre în scris Autorităţii de Sănătate Publică Argeş care poate dispune formarea unei comisii din afara instituţiei noastre care să cerceteze acest caz”, a declarat managerul Spitalului de Pediatrie Piteşti.
Conducerea Autorităţii de Sănătate Publică Argeş a anunţat, joi, că va începe o anchetă la Spitalul de Pediatrie Piteşti pentru a stabili împrejurările în care a fost legat copilul de pat, cu un tifon în jurul brâului.
"Rezultatele acestei cercetări disciplinare de la Spitalul de Pediatrie urmează să-mi fie prezentate. Noi am constituit deja o comisie la nivelul Autorităţii de Sănatate Publică, formata din jurişti şi doctori pentru a vedea dacă a fost sau nu un abuz asupra unui minor. În functie de rezultate, pot apărea sancţiuni disciplinare, iar dacă este vorba de rele tratamente aplicate minorului poate fi vorba şi de sancţiuni care ţin de Codul Penal", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, dr. Roxana Marinescu, directorul Autorităţii de Sănătate Publică Argeş.

Sursa: http://www.mediafax.ro/social/copil-de-doi-ani-si-jumatate-legat-de-pat-la-spitalul-de-pediatrie-din-pitesti.html?1688;2740092

Niciun comentariu: