duminică, 22 iunie 2008

Medic ginecolog suspendat pentru un an


Cezara Bucur, medicul ginecolog acuzat in luna decembrie 2007 ca e responsabil de moartea sotiei unui ziarist de la "Romania libera", nu mai are dreptul sa profeseze timp de un an.

Natalia Ionescu, pacienta Cezarei Bucur, a murit din cauza unei hemoragii, la scurt timp după ce a născut prin cezariană un băieţel. Colegiul Medicilor din Bucureşti (CMB) a luat decizia de suspendare după audierea tuturor părţilor implicate. „Consider că am dat o hotărâre corectă. Sancţiunea este penultima pe care i-o puteam da. Următoarea era suspendarea pe viaţă, însă o lăsam fără o sursă de hrană“, apreciază Vladimir Beliş, vicepreşedintele (CMB).

Anestezistul riscă aceeaşi sancţiune

Raportul Institutului Naţional de Medicină Legală arăta foarte clar culpa medicală. Potrivit acestuia, decesul Nataliei Ionescu a survenit în urma „deschiderii“ operaţiei. „Complicaţia hemoragică survenită postoperator şi care a determinat decesul se datorează dehiscenţei suturilor transei uterine (n.r. - desfacerea firelor), ceea ce reprezintă o deficienţă de tehnică chirurgicală“, arată raportul. CMR urmează să se pronunţe, peste două săptămâni, şi în privinţa doctorului anestezist care a luat parte la operaţie. „Cel mai probabil, îi vom da aceeaşi sancţiune“, mai declară profesorul Beliş. Cezara Bucur a fost reclamată, la sfârşitul anului trecut, la CMB de Mihai Ionescu, ziarist la „România liberă“. Soţia acestuia, Natalia, a fost lăsată 12 ore în travaliu, cu hemoragie puternică şi fără nicio transfuzie.

Niciun comentariu: